Serie: Crave 1&2
Genre: Young Adult, Paranormal, Vampiers
Gepubliceerd: September 2010 & 2011
Taal: Engels
Waardering: ★★★☆☆ 
Shay kon nooit de dingen doen die haar vrienden konden - nooit mee doen aan sport, nooit naar feestjes gaan, nooit verliefd worden. Door de mysterieuze en ongeneeslijke bloedziekte waarmee ze werd geboren kan ze nauwelijks drie dagen van de week naar school.Maar nu heeft haar dokter/stiefvader een gloednieuwe behandeling waarvan hij denkt dat alles zal veranderen. En dat doet het. Zodra het nieuwe bloed in Shay's aderen begint te stromen heeft ze visioenen van een ander leven . . . Gabriel's leven. Ze ziet een weeshuis, verlies, bloed en lust, dingen die ze niet kan verklaren.
Is Gabriel echt? En , kan hij echt zijn wat ze denkt dat hij is?

Review:

In het begin kwam Crave een beetje langzaam op gang, maar vanaf het moment dat Shay haar eigen leven in handen neemt wordt het spannender. Shay is een sterke persoonlijkheid, ondanks de ziekte die haar hele leven bepaald heeft, met de drang om een gezond en normaal leven te kunnen leiden. Dit komt in gevaar wanneer Shay er achter komt waar het bloed vandaan komt dat haar sterker maakt. Ze ontdekt dat haar donor-bloed van Gabriel komt, een vampier, en hij ligt vastgebonden op een tafel in het laboratorium van haar stiefvader. Ze helpt hem te ontsnappen, maar wanneer hij haar meeneemt naar zijn 'familie' blijkt Shay niet welkom te zijn en wordt ze zelfs gevangen genomen. Waren ze ervan overtuigd dat hun groeiende relatie een kans had, door de tegenstand van zijn familie komt Gabriel in een lastig parket en moet hij de moeilijke keuze maken tussen zijn familie en Shay.
Het 1e deel (3 sterren)  kreeg mij iets minder te pakken dan het 2e deel (4 sterren) die iets meer actie en spanning bood. Maar ik rond het af naar beneden; de serie was leuk maar niet meer dan dat.