Serie: Shadow Falls 1&2
Genre: YA, Paranormal, Vampiers, Weerwolven, Heksen
Gepubliceerd: maart en october 2011
Taal: Engels
Waardering: ★★★★☆ 
Add to Goodreads

Op een nacht bevindt Kylie Galen zich op het verkeerde feest, met de verkeerde mensen en het verandert haar leven voorgoed. Haar moeder stuurt haar naar Shadow Falls, een kamp voor moeilijke tieners, en binnen enkele uren na aankomst wordt het pijnlijk duidelijk dat haar collega-kampeerders niet alleen maar 'moeilijk' zijn. In Shadow Falls trainen vampiers, weerwolven, shapshifters, heksen en feeën naast elkaar om hun krachten te leren kennen, hun magie onder controle te houden en te leven in de normale wereld. Kylie heeft zich nooit normaal gevoeld, maar ze weet zeker dat ze niet thuis hoort tussen een stel paranormale freaks. Of wel? Ze beweren dat Kylie een van hen is, en dat ze hier is gebracht voor een reden. Alsof het leven nog niet ingewikkeld genoeg was voeg daar Derek en Lucas aan toe. Derek is half-fae en vastbesloten om haar vriendje te zijn, en Lucas is een knappe donkere weerwolf met wie Kylie een geheim verleden deelt. Derek en Lucas kunnen niet verschillender zijn, maar ze hebben allebei een sterke greep op haar hart.
Hoewel Kylie zich erg onzeker voelt over alles, een ding wordt pijnlijk duidelijk: Shadow Falls is precies waar ze hoort ...

Review:

De boeken die tegenwoordig verschijnen zijn bijna allemaal in de ik-vorm geschreven, iets waar ik vroeger een vreselijke hekel aan had maar wat ik nu een hele fijne vorm van lezen vind. Het is net of je zelf de persoon bent die het allemaal meemaakt in plaats van het vanaf de zijlijn te volgen. Het is dan ook altijd even weer wennen als een boek in de 3e persoon geschreven is. Maar in dit geval ging dat heel snel want Kylie is een leuke, pittige persoonlijkheid met een goed gevoel voor humor. Ze maakt een moeilijke tijd door want haar viendje heeft het uit gemaakt, haar oma is overleden, haar ouders gaan scheiden en tot overmaat van ramp heeft ze last van een stalker die alleen zij maar kan zien. Wanneer er tijdens een feestje een drugs-inval gedaan wordt en Kylie op het politieburo terecht komt stuurt haar moeder haar naar een zomerkamp. Maar al snel blijkt dat het zomerkamp wordt bevolkt door bovennatuurlijke freaks en wanneer wordt beweerd dat ook zij bovennatuurlijke gaven heeft is er niets dat ze liever wil dan normaal zijn. Terwijl ze op zoek is naar wie en wat ze is, regelmatig bezocht wordt door geesten die iets van haar willen, vechten er 2 jongens om haar hart en voor allebei heeft ze diepere gevoelens: Derek, de half-fae met zandkleurig haar en prachtige groene ogen. Hij wil Kylie, maar doordat hij haar emoties kan voelen, één van zijn gaven, voelt hij ook haar aantrekkingskracht tot Lucas en dit gaat hun relatie in de weg staan. Lucas, knap, donker en weerwolf, is een vroegere buurjongen van Kylie, een tijd waar ze niet zo graag aan terug denkt en ze probeert hem zoveel mogelijk te ontlopen, maar wanneer ze samen verplicht een uur door moeten brengen maakt hij onverwachte gevoelens in haar los. Shadow Falls is boeiend, spannend, mysterieus, humoristisch en romantisch en in deze twee delen komen er steeds meer gaven van Kylie naar buiten; leuke, minder leuke en soms zijn de daarbij komende veranderingen hillarisch. Maar aan het einde van deel 2 is het nog steeds niet duidelijk wat ze nu precies is. Het enige minpunt vond ik dat het af en toe in herhaling viel, maar verder heb ik ze met plezier gelezen! Deel 3, Taken at Dusk, komt uit in April 2012.