Serie: Daughter of Smoke and Bone #1
Genre: Young Adult, Paranomal
Gepubliceerd: september 2011
Taal: Engels. Is vertaald in het Nederlands
Waardering: ★★★☆☆ 
Add to Goodreads
Over de hele wereld, verschijnen zwarte handafdrukken deuropeningen, gebrandmerkt door gevleugelde vreemdelingen die door een spleet kropen in de lucht.
In een donkere en stoffige winkel is de duivelse voorraad van menselijke tanden gevaarlijk laag.
En in de wirwar van steegjes in Praag staat een jonge studente aan de kunstacademie op het punt gevangen te worden in een brutale oorlog in een andere wereld.
Maak kennis met Karou. Ze vult haar schetsboeken met monsters die al dan niet echt zijn, ze verdwijnt op mysterieuze wijze om "boodschappen te doen", ze spreekt vele talen, niet allemaal menselijk, en haar pauw blauwe haar groeit uit haar hoofd in die kleur. Wie is zij? Dat is de vraag die haar achtervolgt, en ze is vastbesloten het te weten te komen.
Wanneer een vreemdeling, de  mooie en spookachtige Akiva, zijn vuur-kleurige ogen op haar richt in een steegje in Marrakesh, is het resultaat bloed en sterrenlicht, geheimen worden onthuld en een star-crossed love waarvan de wortels drinken van een diep en gewelddadige verleden. Maar zal Karou spijt krijgen wanneer ze achter de  waarheid over zichzelf komt?

Review:

De 1e 40 hoofdstukken (ja, dit was een lang boek met een totaal van 60 hoofdstukken) was ik gefascineerd door Karou, haar bijzondere afkomst en familie, haar geweldige tekentalent en de vreemde boodschappen die ze moest doen waarvoor ze terecht komt in Parijs, Marakesh en andere wereldsteden.
Het verhaal is bijzonder, intrigerend en mysterieus.
Maar de manier van schrijven en de vreemde woorden maken het geen gemakkelijk boek om te lezen en na het 40ste hoofdstuk raakte de schrijfster me een beetje kwijt. Het sprong steeds meer van de hak op de tak en was hier en daar te langdradig waardoor ik stukken over ging slaan.
Volgens mij ben ik 1 van de weinigen die niet helemaal hotel de botel is van dit boek en dat bewijst maar eens weer hoeveel smaken verschillen!