Serie: Demon Kissed #1
Genre: Young Adult, Paranormal, Demons
Gepubliceerd: Maart 2011
Taal: Engels
Waardering: ★★★☆☆ 
Add to Goodreads
De Valefar jongen verleidde Ivy Taylor tot een kus, maar hij nam veel meer dan een kus, hij stal haar ziel en liet haar achter op de grens van de dood. Door te overleven wordt Ivy betrokken bij het conflict tussen de Martis en de Valefar. De oorlog tussen deze twee onsterfelijke krachten woedt al millenia. Tot nu. Ivy is een anomalie, ze is de enige persoon ooit de kus van een Demoon heeft overleeft. Haar overleving geeft haar unieke en dodelijke krachten. Door haar enome krachten is Ivy een bedreiging voor beide legers. Deze twee oude vijanden zijn vastbesloten om de zeventien-jarige te doden. Overleven is niets nieuws voor de eigenzinnige Ivy, maar haar overleving is nooit afhankelijk geweest van een ander. Deze keer wel. En als ze de verkeerde vertrouwd is ze dood. Tot haar schrik begint ze verliefd te worden op het verkeerde moment op de vijand. Hij lijkt haar te beschermen. Maar ze weet niet zeker of hij haar probeert te helpen of aan haar krachten probeert te komen. Voor Ivy is het vertrouwen van de juiste persoon het verschil tussen liefde en overleven of een dodelijke kus van een demoon.

Review:

Demon Kissed was een leuk verhaal met een bijzonder plot maar af en toe een beetje verwarrend. Soms had ik het gevoel dat ik wat gemist had en moest ik weer een stukje terug lezen maar dan bleek het toch niet aan mij te liggen maar aan de schrijfstijl. En af en toe stuitte ik op tegenstijdigheden in het verhaal. De leukste persoon vond ik Al, door haar rotsvaste geloof in Ivy, ondanks dat ze ook haar slechte kanten in de visioenen zag, en door haar cryptische antwoorden. Ivy is een meisje dat een groot verdriet met zich meedraagt en daardoor dingen heeft gedaan die ze beter niet had kunnen doen. Na haar Demon-kiss wordt ze een krachtiger persoonlijkheid maar wel met een onzekere kant wat betreft haar nieuwe krachten waarvan ze geen idee heeft hoe ze ze moet gebruiken. Haar vriendschap met Collin slaat wel een beetje snel/onverwacht om in liefde, maar het zorgt wel voor een aantal intense, romantische momenten.

--------------------------


Cursed, Demon Kissed #2
Genre: Young Adult, Paranormal, Demons
Gepubliceerd: Augustus 2011
Taal: Engels
Waardering: ★★☆☆☆
Add to Goodreads
Ivy's op weg om Collin te redden van de verschrikkingen van de Onderwereld. Onderweg ontdekt ze dat de waarheid haar niet zal bevrijden. Diepgewortelde misleiding leidt Ivy dichter naar haar lot. Maar koningin worden van de demonen is niet het lot dat ze wil. Ivy zal lust, macht en liefde moeten overwinnen als ze wil overleven.

Review:

Vond ik het eerste deel ondanks de af en toe verwarrende schrijfstijl leuk, het tweede deel was een stuk minder. Ivy zat 3 maand opgesloten in het hoofdkwartier van de Martis en die drie maand werden verteld in 10 hoofdstukken. Maar na die 10 hoofdtukken waren we nog net zover als bij het begin. Het was veel te langdradig en viel telkens in herhaling. Vooral die herhalingen, niet 1x maar vele keren, waren ongelofelijk irritant en ik heb daardoor bladzijden overgeslagen van ergernis. Pas halverwege gebeurde er eindelijk wat en begon het spannender te worden. Er zullen nog drie delen van deze serie uit komen en ik had al besloten die niet op te pakken, maar het eindigde in zo'n enorme cliff-hanger. . . . . . . .  nu ben ik toch weer nieuwsgierig naar hoe het verder gaat. . . . . . . . .