Serie: Spellbound #1
Genre: Young Adult, Paranormal, Hedendaags
Gepubliceerd: juni 2011
Taal: Engels
Waardering: ★★★★☆
Add to Goodreads
Het leven is niet makkelijk geweest voor zestien-jarige Emma Connor, dus een nieuwe start in New York kan de verandering zijn die ze nodig heeft. Maar de chique Upper East Side prep school waar ze naar toe moet? Niet dus. Vriendelijke gezichten zijn  er maar weinig, met uitzondering van één waartoe ze onweerstaanbaar wordt aangetrokken, Brendan Salinger, de jongen met de rock-ster looks en de rijkste jongen op school, die misschien wel haar ridder op het witte paard is.
Maar zelfs als Brendan op onverklaarbare wijze koel doet, kan Emma niet stoppen met staren. Sinds ze hem voor het eerst zag zijn er vreemde dingen gebeurd. Straatlantaarns gaan uit waar ze loopt en Emma heeft de vreemdste dromen: visioenen van zichzelf in vorige levens, visioenen die haar waarschuwen weg te blijven van Brendan. Of anders . . . . .

Review:

Met de 1e twee hoofdstukken had ik wat moeite, ik moest wennen aan de schrijfstijl en er kwam teveel informatie in één keer om me gelijk te boeien, maar daarna had het me te pakken. Emma heeft een hele nare tijd achter de rug en woont nu bij haar rijke tante in New York. Haar tante zit in de commissie van een chique school dus het is logisch dat Emma daar naar toe gaat. Maar ze voelt zich er niet echt thuis en heeft gelijk de eerste dag al ruzie met het populairste meisje van de school. Tijdens deze ruzie maakt ze kennis met Brendan en is gelijk helemaal ondersteboven van hem. Maar na 1 avondje uit negeert hij haar en Emma weet niet waarom. Wanneer ze ruzie heeft  met een jongen van school komt Brendan haar te hulp en komen Brendan en Emma nader tot elkaar. Ze komen erachter dat ze soul-mates zijn wier liefde voor elkaar elk leven weer gedoemd is te mislukken en moeten proberen deze vloek te doorbreken.
Dit is niet het eerste boek dat ik gelezen heb met dit onderwerp, maar toch was het een verrassend boek. Het was meer hedendaags met een tintje bovennatuurlijk dan andersom. Emma was een sterke persoonlijkheid met humor, lef maar ook een tikkeltje onzeker. Brendan was eerst de bad-boy waar je hem voor aanzag, maar nadat zijn ware gevoelens voor Emma naar buiten kwamen was hij zorgzaam en  beschermend. Ik heb hem bijna in een dag uitgelezen; hij was dus duidelijk erg leuk!