Serie: Shade 1&2
Genre: Young Adult, Paranormal, Geesten
Gepubliceerd: 2010 & 2011
Taal: Engels
Waardering: ★★★★★

Add to Goodreads
Liefde bindt ze. De dood kan ze niet scheiden.
Beste. Verjaardag. Ooit. 
Althans, dat hoorde het te zijn. Met een belangrijk optreden van Logan's band en Aura's plannen voor een intieme after-party, weet Aura dat het de meest gedenkwaardige nacht van het leven van haar vriendje wordt. Ze had nooit gedacht dat het zijn laatste zou zijn. De plotselinge dood van Logan verwoest Aura. Hij is weg. Nou ja, bijna. Net als iedereen geboren na de Shift, kan Aura geesten zien en horen. Deze mysterieuze mogelijkheid is vervelend en Aura had niets liever willen doen dan erachter komen waarom de Shift heeft plaats gevonden zodat ze het ongedaan kan maken. Maar niet nu Logan's violet getinte geest nog rond waard. Want een dode Logan is bijna net zo echt als een levende. Bijna. 
Het helpt niet dat de nieuwe vriend van Aura, Zachary, zo begrijpend en zo levend is. Zijn steun betekent meer voor Aura dan ze wil toegeven. Aura's relatie met de doden en levenden wordt steeds ingewikkelder, net als haar gevoelens voor Logan en Zachary. Beiden hebben een stukje van Aura's hart ... en aanwijzingen tot het geheim van de Shift.

Review:

Op het moment dat ik dit schrijf heb ik Shade net uit en zit ik dit met een brok in mijn keel te schrijven. Pfff dit boek was heftig! Het verdriet van Aura en Logan's  familie en vrienden na zijn onverwachte dood is zo triest en verwoestend, het is gewoon voelbaar. Het feit dat Logan rond blijft hangen als geest en niet door reist naar de andere zijde maakt het er ook niet gemakkelijker op. Vooral niet voor Aura die heen en weer geslingerd wordt door haar liefde voor Logan en haar groeiende gevoelens voor Zachary, de schotse uitwisselingsstudent die aangewezen is als haar partner voor een schoolproject. Ze zou Logan graag voor altijd bij zich houden maar weet dat dat niet mogelijk is want hoe langer een geest rond blijft hangen hoe groter de kans dat hij veranderd in een Shade (slechte geest) of gek wordt. Logan wil haar ook niet verlaten maar ze probeert hem er toch van te overtuigen dat hij door moet reizen naar de andere zijde. Het is zo verdrietig om te lezen dat ze zoveel van elkaar houden en elkaar niet los willen laten, maar wel moeten, en dat Aura verscheurt wordt door haar gevoelens voor een jongen die haar wel kan aanraken, wat Logan veel pijn doet want hij zou er alles voor willen geven om haar nog 1x vast te kunnen houden.
Het tweede deel was iets minder verdrietig maar aan het einde had ik de tranen toch wel even weer in de ogen. Logan werkt toe naar zijn definitieve afscheid, Zachary en Aura doen een belangrijke ontdekking met betrekking tot de Shift en haar eigen leven, en het einde van Zachary's uitwisseling nadert. Ondanks dat het een heel tiest verhaal is waren er ook zeker grappige, spannende en romantische momenten en heb ik ervan genoten. Zomer 2012 zullen we weten hoe het af gaat lopen.