Serie: Fallen 1 t/m 3
Genre: Young Adult, Paranormal, Engelen
Gepubliceerd: van 2009 t/m 2011
Taal: Engels. Alle drie verkrijgbaar i/h Nederlands
Waardering: ★★★★☆
Wat als de persoon voor wie je voorbestemd bent nooit de jouwe kan worden? Vanaf de allereerste schooldag trekt de mysterieuze, onweerstaanbaar aantrekkelijke en afstandelijke Daniel Grigori de aandacht van Luce Price. Hij komt haar akelig bekend voor en is haar enige afleiding op een plek waar mobieltjes verboden zijn en cameras elke beweging waarnemen. Daniel laat heel duidelijk merken dat hij niets met Luce te maken wil hebben, maar ze kan hem niet negeren. Als een magneet wordt ze naar hem toe gezogen en ze is vastberaden om te ontdekken wat Daniel wanhopig geheim probeert te houden ook al betekent het haar dood.

Review:

Het meisje ziet een mooie jongen, voelt zich enorm tot hem aangetrokken en wordt verliefd. De jongen wil niks van haar weten om haar te beschermen maar ondertussen zijn zijn gevoelens wederzijds. En dan is er nog die andere mooie jongen die ook gevoelens in haar los maakt. Wie gaat ze uiteindelijk kiezen?? Dit is een verhaallijn die je op dit moment in heel veel bovennatuurlijke boeken tegenkomt. En toch heb ik er nog geen genoeg van. Ik houd van het waarom, waarom kan hij beter uit haar buurt blijven, de onderlinge strijd die zo'n driehoeksverhouding met zich mee brengt en het mysterie achter het feit dat hij beter bij haar uit de buurt kan blijven en natuurlijk de romantiek. Ik ben een sucker voor romantiek. Het is voor mij de slagroom op het ijsje. Maar het moet niet te overheersend aanwezig zijn, er moet wel een goede verhaallijn in zitten en ik vond dat Fallen en Torment dat zeker boden. Het mysterie rond de gedoemde liefde van Daniel en Luce maakt het je bijna onmogelijk het boek weg te leggen. Het is spannend, het heeft onverwachte wendingen en de hoofdpersonen zijn goed uitgewerkte karakters. En tot en met het einde van deel 2 blijft de vraag waarom de relatie tussen Daniel en Luce gedoemd blijft te mislukken onbeantwoord.

Deel 1&2 kregen van mij 4 sterren en deel 3 ->5 dus rond ik het af naar een 4

* Hieronder staat een spoiler. Lees niet verder als je deel 1&2 nog niet gelezen hebt en niet wilt weten wat er in deel 3 gebeurt *
Show spoiler Hide spoiler

Passion was wat mij betreft tot nu toe de beste van de serie. Luce is aan het einde van Torment door een announcer gestapt om te leren hoe haar verleden met Daniel in elkaar zit en hoe de vloek is ontstaan die elke keer weer leid tot haar vroegtijdige dood. Passion neemt ons mee naar Moskou ten tijde van de 2e wereldoorlog, Versailles in het tijdperk van de zonnekoning, de Farao's in Egypte, de Maya's en nog veel meer plaatsen en levens waarin we zien hoe de passie en liefde opbloeit tussen Luce en Daniel maar ook hoe ze telkens weer aan haar einde komt. Het is snel geschreven vanuit zowel Daniel als Luce haar oogpunt en de onverwachte reisgenoot van Luce breng een humoristische noot in het verhaal. Aan het eind zijn we eindelijk achter het hoe en waarom hun liefde vervloekt is maar de problemen zijn nog lang niet voorbij. In Rapture, het 4e en laatste deel dat in het voorjaar van 2012 uit komt, zullen we eindelijk weten hoe het afloopt en of Daniel en Luce eindelijk onbezorgd samen kunnen zijn.