Genre: Young Adult, Hedendaags
Gepubliceerd: maart 2011
Taal: Engels
Waardering: ★★★★★
Add to Goodreads
Jaden McEntyre en Parker Whalen zijn vanaf het begin een verkeerde match. Jaden is gedreven en geconcentreerd, Harvard Med School binnen handbereik. Parker heeft een verleden, een reputatie, en geruchten over zijn mysterieuze gewoonten in overvloed. Wanneer ze samen moeten werken aan een project voor hun Engelse les is er geen reden waarom ze zouden moeten ontdekken dat ze iets gemeen hebben, of elkaar leuk vinden, en zeker niet verliefd worden.
Terwijl ze zich buigen over de meer dan tragische novelle van Edith Wharton, Ethan Frome, begint de gespeelde bad-boy houding van Parker te vervagen. Al snel schud Jaden haar eigen 'braaf meisje' image af; heeft stiekeme ontmoetingen met hem, heeft vertrouwen in hem, en valt uiteindelijk voor deze leer dragende, motor rijdende eenling. Toch kan Jaden zich niet aan de indruk onttrekken dat er meer aan Parker  is dan hij laat geloven. Hij verbergt iets voor haar, en het ontdekken van de waarheid betekent dat ze zich moet verzoenen met de Parker waarvan ze is gaan houden en met de persoon die hij werkelijk is. Omdat het mogelijk is dat zijn leven in de klas, en alles wat Jaden van hem weet, een enorme leugen is.

Review:

Per toeval kwam ik deze tegen en hij was wat ik er na het lezen van de samenvatting van verwachtte.
Jaden is een meisje dat alles onder controle wil hebben en de hele wereld wil redden. Dat ze samen moet werken met Parker, een verre van perfecte klasgenoot met een dubieuze reputatie valt bij haar niet in goede aarde. Maar dat Parker haar vermijd en niet met haar samen wil werken maakt haar razend. Op een dag weet ze hem in een hoekje te drijven en stelt ze hem voor een voldongen feit en beginnen ze moeizaam aan een samenwerking die uiteindelijk beter blijkt te gaan dan ze beiden verwacht hadden. De romantiek in dit boek was heerlijk en de draai die het boek aan het einde had was onverwacht maar maakte het er voor mij alleen maar beter op. Ik vond hem geweldig!