Serie: Heavenly 1 t/m 3
Genre: Young Adult, Hedendaags, Engelen
Gepubliceerd: van 2009 t/m 2010
Taal: Engels
Waardering:  GOUDEN STER, EEN TOPPER!
Add to Goodreads
Ik heb iemand ontmoet door wie alles veranderde. Matthias, de beschermengel van mijn autistisch zusje. Eerlijk. Inspirerend. Grappig. Knap. En onsterfelijk . . . dat is het probleem. Wat kan ik doen? Ik deed wat ieder ander meisje zou doen, ik werd verliefd op hem. 
Zoe's zus is een gevaar voor zichzelf. Haar broer is een drugs verslaafde. Haar ouders zijn daar zo mee bezig, ze zien niet dat Zoe ten onder gaat aan haar gebroken leven. Zoe ontsnapt op de enige manier waarop ze weet hoe: feesten. Matthias, een beschermengel uit de hemel gezonden, waakt over Zoe's autistische zus . Nadat Zoe er van overtuigd is dat hij echt is, vinden de engel en het verloren meisje elkaar in een liefde die de toekomst veranderd. Maar de Hemel op Aarde kan niet eeuwig duren.

Review:

Een eerlijke, open serie. Jennifer Laurens heeft niet geschuwd om ernstige zaken als drugsgebruik en aanranding in haar boek te verwerken. Ook het leven met een autistisch familielid heeft ze heel realistisch in beeld gebracht (Jennifer heeft zelf een autistisch kind).
Zoe wordt vaak opgescheept met haar jongere autistische zusje. Dit vind ze niet altijd even leuk omdat Abria de gave heeft om op een onbewaakt ogenblik zomaar te verdwijnen wat Zoe dan altijd weer in de problemen brengt. Zo ook deze keer. Maar nu wordt Abria bij haar terug gebracht door een knappe jongen. In de eerste instantie vind Zoe het maar vreemd dat hij zomaar uit het niets met haar zusje aan komt zetten en vertrouwd ze hem totaal niet, maar al snel komt ze erachter dat hij geen gewone jongen is maar een beschermengel. Ze wordt verliefd op hem en de gevoelens zijn wederzijds maar wat voor toekomst hebben ze samen? Hij is een engel en onsterfelijk en mag haar niet eens aanraken omdat hij de beschermengel van haar zusje is. Ondertussen blijkt haar broer ook nog eens aan de drugs te zijn en Zoe ziet maar 1 antwoord op al haar problemen: feesten! Tijdens 1 van deze feesten loopt het uit de hand en redt Matthias Zoe uit de klauwen van twee jongens van haar school. Zijn wraak op hen is zoet maar dit brengt hem zelf weer in de problemen met zijn superieuren. 1 van de 2 jongens, Weston, zoekt toenadering tot  Zoe en wordt verliefd op haar terwijl haar beste vriendin geobsedeerd is door hem. Dit zorgt voor erg vervelende en gevaarlijke situaties en ondanks dat Zoe gevoelens heeft voor Matthias en Weston nog niet helemaal vertrouwd krijgt ze toch ook gevoelens voor hem. Door zijn tussenkomst tijdens het feest is Matthias al een tijdje verdwenen en weet Zoe niet of hij nog terugkomt en haar weer mag beschermen. Wanneer er een andere geest verschijnt denkt Zoe dat hij haar nieuwe beschermengel is, gezonden door Matthias,  maar niets is minder waar, hij is hier om haar en haar familie te vernietigen en uiteindelijk wordt Zoe voor een keuze gesteld; haar ziel voor degene waarvan ze houd........
Deze serie boeken heb ik achterelkaar verslonden. Het was spannend, verdrietig, ongelofelijk romantisch en zo goed en realistisch geschreven dat ik voelde wat Zoe voelde;  verliefdheid, angst, wanhoop, woedde........ Het einde was mooi en waar ik op gehoopt had maar na de laatste woorden liepen de tranen me toch over de wangen...... Heavenly heeft me geraakt en komt zeker op het lijstje 'nog een keer lezen'