Serie: Sookie Stackhouse 1 tm 11
Gepubliceerd: van 2001 t/m 2010
Taal: Engels. Er zijn inmiddels 8 delen vertaald
Waardering:  GOUDEN STER, TOPPERS!
Sookie Stackhouse is een serveerster met een speciale gave, ze kan gedachten lezen, wat soms heel vermoeiend is en soms heel erg van pas komt. Alleen bij Bill Compton, de nieuwkomer in het dorp op wie ze halsoverkop verliefd wordt, wil het niet lukken, terwijl ze juist over hem meer te weten zou willen komen. Ook al omdat hij er een griezelig stel vrienden op na houdt. Als een van Sookies collegas wordt vermoord, kijkt iedereen dezelfde kant op. Naar Bill. Er wordt zelfs gefluisterd dat Sookie wel eens zijn volgende slachtoffer zou kunnen worden. Want voor alle betrokkenen is een ding duidelijk: Bill Compton is een man met duistere geheimen.

Review:

Eén van de eerste series die ik digitaal ging lezen en wat heb ik ervan genoten! De eerste 9 delen kon ik achter elkaar lezen en op deel 10 & 11 moest ik iets langer wachten maar dat was het absoluut waard. Ik ben echt fan van Sookie. Zo'n geweldige persoonlijkheid: sprankelend, pittig, enorm gevoel voor humor, absoluut niet bang en ze kan gedachten lezen (niet altijd een leuke gave). Ze werkt als Serveerster in een bar en daar ontmoet ze op een avond voor het eerst een echte vampier. Vampiers zijn uit de kast gekomen toen het synthetische bloed 'True Blood' op de markt kwam waardoor ze zich niet meer hoefden voeden van mensen. Niet iedereen is blij met de vampiers en diezelfde avond red Sookie hem uit de handen van aftappers, mensen die het bloed van vampiers aftappen waardoor ze uiteindelijk ophouden te bestaan en zelf het bloed gebruiken om er sterker van te worden. En vanaf dat moment is het gedaan met het normale leven van Sookie en komt ze terecht in de bovennatuurlijke wereld van Vampiers, Weerwolven, Feeën en wat al niet meer. Er gebeurt zo ontzettend veel in deze boeken, spanning op en top, en het ene probleem is nog niet achter de rug of het volgende dient zich al weer aan. De vindingrijkheid van de auteur verbaast mij bij elk boek weer en je kunt er geen peil op trekken wat er nou weer gaat gebeuren en daar houd ik wel van! En de humor, geweldig gewoon! Zo is er bv een vampier die in zijn leven een hele beroemde zanger was. Hij is door een enorme fan, een vampier natuurlijk, op het allerlaatste moment over gebracht naar de andere zijde maar dit is niet helemaal vlekkeloos verlopen, met alle hillarische gevolgen van dien. Voor zover ik weet heeft de auteur nog een contract voor 2 boeken, en ik ben heel benieuwd naar hoe dit allemaal gaat aflopen.
Deze serie springt er voor mij absoluut en krijgt van mijNB: Echt een aanrader om te lezen als je van vampiers, weerwolven, shapeshifters, feeën en andere bovennatuurlijke wezens houd. Je kunt de boeken afzonderlijk lezen want ze hebben allemaal een eigen verhaal, maar het is het leukst om ze op volgorde te lezen omdat de meeste karakters meegroeien met de boeken. Dit is wat er tot nu toe vertaald is:

-Deel 1 > Date met de dood
-Deel 2 > Levend dood in Dallas
-Deel 3 > Club dood
-Deel 4 > Zo goed als dood
-Deel 5 > Dood als een vampier
-Deel 6 > Echt dood.
-Deel 7 > Allemaal dood
-Deel 8 > Van dood tot erger