Serie: Across The Universe #1
Genre: Young Adult, Science Fiction
Gepubliceerd: Januari 2011
Taal: Engels
Waardering: ★★★☆☆ 
Add to Goodreads
Zeventien-jarige Amy gaat samen met haar ouders als bevroren lading aan boord van het enorme ruimteschip Godspeed en verwacht te ontwaken op een nieuwe planeet, driehonderd jaar in de toekomst. Ze had nooit verwacht dat ze 50 jaar tevroeg zou ontwaken uit haar bevroren slaap en dat ze terecht zou komen in een nieuwe wereld in een ruimteschip dat leeft volgensr zijn eigen regels. Amy beseft al snel dat haar ontwaken niet louter een computerstoring was. Iemand-een van de paar duizend inwoners van het ruimteschip-probeerde haar te vermoorden. En als Amy niet snel iets doet, zullen haar ouders de volgende zijn. Nu moet Amy zich haasten om de verborgen geheimen van Godspeed op te lossen. Maar uit haar lijst van verdachten, is er maar een die er toe doet: Elder, de toekomstige leider van het schip en de liefde die ze nooit had kunnen zien aankomen.

Review:

Dit was weer zo'n boek waar ik naar uitgekeken heb maar me toch tegenviel Ik houd helemaal niet van Science Fiction maar het uittreksel van het boek sprak me wel aan en daardoor ben ik er toch in begonnen. Het lag ook niet zozeer aan het feit dat het Science Fiction was, misschien was mijn verwachting gewoon te hoog gespannen, het verhaal was leuk, maar niet zo leuk als ik gedacht had en het eind viel me een beetje tegen. Het hele idee achter dit boek vond ik wel verfrissend en eens iets heel anders dan vampiers en weerwolven. Het begin is eng maar ook wel weer fascinerend; Amy doet precies uit de doeken hoe je ingevroren gaat worden. Laat me je vertellen dat ik het toen wel een beetje benauwd kreeg, brrr.....je moet er toch niet aan denken.